Gouden Boek

Van elk concert dat wij uitvoeren, bewaren wij een tastbare herinnering in de vorm van een toepasselijke aquarel. De solisten die aan onze concerten meewerken, voegen daar meestal nog een persoonlijke boodschap aan toe.

De unieke aquarellen worden gemaakt door alt Anneke Lang. Ze zijn te bewonderen in het Gouden Boek.

 

Het Dinsdagavondgevoel

Het Amsterdams Gemengd Koor is, evenals zovele andere koren in Nederland, hard getroffen door de corona crisis. Het is nu ruim een jaar geleden dat het koor de Johannes Passion uitvoerde in Het Amsterdams Concertgebouw. De gevolgen zijn ruimschoots bekend, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het overgrote deel van het koor werd ziek en er waren vier sterfgevallen te betreuren.

Nog steeds kan het koor niet live repeteren, geen concerten uitvoeren en elkaar slechts bij online repetities toch vooral moed inspreken om vol te houden, want er komt een moment dat we ………..

Documentaire
Marlou van den Berge, documentairemaakster, wil graag vastleggen wat er in deze coronatijd in de koorwereld gebeurt en zo een ode aan het koor brengen. Zij heeft Het Amsterdams Gemengd Koor vanaf het begin van de crisis gevolgd en legt, in wat een prachtige documentaire wordt, vast hoe het koor omgaat met verlies, met de beperkingen van het online zingen. Maar ook verbeeldt zij hoe het koor vooruit kijkt, nieuw repertoire instudeert en bij elkaar blijft.

De documentaire ‘Het dinsdagavondgevoel‘ laat zien wat er in de koorwereld gebeurt als ineens dat wat zo vanzelfsprekend was, samen zingen, niet meer kan.
Het Amsterdams Gemengd Koor verwelkomt deze documentaire dan ook van harte en beveelt haar ten zeerste aan.

Hoewel de financiering voor het grootste deel rond is, zijn er nog enkele wensen die kunnen bijdragen aan een optimaal resultaat. Marlou legt in de introductie uit wat deze wensen zijn.

“Het dinsdagavondgevoel’