Mozart en Mendelssohn

Het AGK zingt naar de lente toe!
Kom naar ons feestelijke concert met onder meer Die Erste Walpurgisnacht van Mendelssohn en de Krönungsmesse van Mozart.
Zondag 31 maart 2019 om 14:15 uur in het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Gouden Boek

Van elk concert dat wij uitvoeren, bewaren wij een tastbare herinnering in de vorm van een toepasselijke aquarel. De solisten die aan onze concerten meewerken, voegen daar meestal nog een persoonlijke boodschap aan toe.

De unieke aquarellen worden gemaakt door alt Anneke Lang. Ze zijn te bewonderen in het Gouden Boek.

Jubileum 90 jaar – Koorreis

Over een paar weken zijn wij vier dagen in Duitsland te vinden en horen. Zie de mooie flyer en misschien herken je ‘m;
wij als Amsterdams koor nemen de Westertoren even met ons mee. We geven drie concerten en zullen dat niet op de allerminste plekken doen. Zo zingen wij in de Dom in Keulen, de Thomaskirche in Erfurt en de Herderkirche in Weimar. Mozart voert in ons (wisselend) programma de boventoon maar daarnaast zitten straks liederen van Brahms, Franck, Fauré en Jenkins in onze koffers. [lees verder]

Uitvoering Matthäus Passion (28-03-2018)

Met trots en dankbaarheid blikken wij terug op afgelopen woensdag, weer staande in de Grote Zaal van dat fantastische Concertgebouw met weer een groot publiek voor onze neuzen! Het was een genot om samen te werken met Het Promenade Orkest, Rob Nederlof (kistorgel), Jaap Zwart (orgel) en met solisten Falco van Loon (Evangelist), Siran Vural (Christus; een goede vervanger voor de oorspronkelijk geprogrammeerde maar helaas ziek geworden solist Frank Dolphin Wong), Lauren Armishaw (sopraan), Dave ten Kate (altus) , Seil Kim (tenor), Pieter Hendriks (bas).

[lees verder]